日本防菌防黴学会

学会のご案内

関連情報

  • English
防菌防黴誌(和文誌)

Vol. 40, No.10 (2012)

Bokin Bobai

  • ノート
  • [ 要約 ]
  • ヨーロッパ標準法を参考にした腸管出血性大腸菌に対するアルコール系消毒剤,手洗い石けん液および環境用消毒剤の有効性評価
  • サラヤ(株) バイオケミカル研究所 サテライトラボ 高見 貴之,原田 裕,加藤 頼子,谷口 暢…615
    サラヤ(株) バイオケミカル研究所 太田 恵美,劉 瀟,古田 太郎
  • 講座
  • [ 要約 ]
  • 医食住のマイコトキシン[9] マイコトキシンの分析法
    (1)食品分野 7-3)DON/NIV
  • (独)農研機構 食品総合研究所 中川 博之…621
  • 講座
  • [ 要約 ]
  • 医食住のマイコトキシン[10] マイコトキシンの分析法
    (1)食品分野 7-4)トリコテセンマイコトキシン
  • サントリービジネスエキスパート(株) 田中 宏輝…631
  • 講座
  • [ 要約 ]
  • 細菌の環境認識と適応[3] 付着因子の発現調節と環境因子
  • 国立国際医療研究センター・研究所 濱端 崇…641
  • 講座
  • [ 要約 ]
  • 食品による寄生動物感染症[1] 食品媒介寄生虫感染症-総論・旅行医学における本症-
  • 国立感染症研究所・寄生動物部・第3室(輸入・外来寄生虫症) 大前比呂思…649
  • 講座
  • [ 要約 ]
  • 食品による寄生動物感染症[2] 食品媒介寄生虫食中毒の実態と対策-行政の立場から-
  • 厚生労働省医薬食品局食品安全部監視安全課 食中毒被害情報管理室 温泉川肇彦…657
  • 講座
  • [ 要約 ]
  • 食品産業における洗浄技術の基礎と効率化のための実践ポイント
    [1]開講にあたり
  • 岡山県工業技術センター 福崎 智司…665
  • 講座
  • [ 要約 ]
  • 食品産業における洗浄技術の基礎と効率化のための実践ポイント
    [2]食品衛生における洗浄の意義と重要性
  • 石川県立大学 矢野 俊博…667
Biocontrol Science掲載論文抄録(Vol.17,No.2,2012)
…675
海外文献抄録
近畿大学農学部環境管理学科環境化学研究室…630,656
会員の声-培養-
『微生物とのかかわり』…鈴木 光彰…664
カレンダー
和文目次裏

(English)

Vol. 40, No.10 (2012)

Bokin Bobai

  • Note
  • Evaluation of the Efficacy of Alcohol-based Disinfectants, Hand Soaps and Environmental Disinfectants Against Enterohemorrhagic Escherichia coli According to European Norm 13727
  • …by Takashi TAKAMI,Yu HARADA,Yoriko KATO,Emi OHTA,Syo RYU,Taro FURUTA and
    Toru TANIGUCHI…615
  • Lecture
  • Mycotoxin in Remedy,Food and Living(9)Analytical Procedures of Mycotoxin
    (1)Food Field: 7-3)DON/NIV
  • …by Hiroyuki NAKAGAWA…621
  • Lecture
  • Mycotoxin in Remedy,Food and Living(10)Analytical Procedures of Mycotoxin
    (1)Food Field: 7-4)Trichothecenes Mycotoxin
  • …by Hiroteru TANAKA…631
  • Lecture
  • Environmental Recognition and Adaptation of Bacteria(3)
    Regulation of Expression of Adhesion Factor and Environmental Factors
  • …by Takashi HAMAHATA…641
  • Lecture
  • Food-borne Parasitic Animal Infection(1)
    Food-borne Parasites Infection -General Remarks: Parasites Infection in Travel Medicine
  • …by Hiroshi OMAE…649
  • Lecture
  • Food-borne Parasitic Animal Infection(2) Actual State of and Countermeasures Against Food Poisoning by Food-borne
    Parasites Infection - From the Governmental Point of View
  • …by Toshihiko YUNOKAWA…657
  • Lecture
  • Basics of the Cleaning Technology in the Food Industry and Practical Points for Efficiency(1)Opening Remarks
  • …by Satoshi FUKUZAKI…665
  • Lecture
  • Basics of the Cleaning Technology in the Food Industry and Practical Points for Efficiency(2)Meaning and Importance of the Cleaning in the Food Hygiene
  • …by Toshihiro YANO…667
Abstracts of Original Papers Published in the Biocontrol Science(Vol.17,No.2,2012)
…675
Abstracts from Overseas Journals
…by Environmental Chemical Laboratory, Department of Environmental Management,Faculty of Agriculture,Kinki University…630,656
Member's Voice ― Cultivation ―
…by Mitsuaki SUZUKI…664
Calendar
Reverse Page of the Contents in Japanese