日本防菌防黴学会

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防菌防黴誌(和文誌)

Vol. 35, No.4 (2007)

Bokin Bobai

報文 [ 要約 ]
石鹸の主要浴室真菌の発育に及ぼす影響
衛生微生物研究センター 李 憲俊
宮崎大学・農学部 小菅 旬子
国立医薬品食品衛生研究所・衛生微生物部 相原 真紀, 高鳥 浩介
…197
報文 [ 要約 ]
新規 Salmonella 選択分離培地の開発と性能評価
(株)アトル A&F 検査室 前田 俊
関東化学(株) 試薬事業本部 マイクロバイオ部 金子 孝昌
…201
学会賞受賞論文 [ 要約 ]
有害真菌 (カビ) の生態および制御に関する研究
国立医薬品食品衛生研究所・衛生微生物部 高鳥 浩介
…207
講座
損傷菌ならびに貧栄養菌の特性およびこれらの菌の修復・培養条件について[11]
R2A 培地の使用経験ならびに貧栄養菌培養に於ける SCDA 培地と R2A 培地の比較
アステラス東海(株)焼津工場品質管理部生物試験グループ 小坂 寛一
…217
講座
光触媒による抗菌[11] 光触媒抗菌製品の現状-水質分野-
宇部興産(株) 宇部研究所 石川 敏弘
…225
講座 [ 要約 ]
青果物/カット青果物の衛生管理法と微生物制御技術[7]
化学的微生物制御技術 (2)天然系抗菌剤:カラシ抽出物製剤
三菱化学フーズ(株) 関山 泰司
…233
講座 [ 要約 ]
畜産動物および魚類の感染症の現状とその対策[5]
貝類におけるウイルス感染症の現状と対策
東北大学大学院農学研究科 室賀 清邦
…243
資料
微生物による香辛料の放射線照射検知スクリーニング法の検討
原子燃料工業(株) NFI 照射サービス室 武川 哲也
国立医薬品食品衛生研究所 宮原 誠, 米谷 民夫
…251
防菌防黴投稿規定
…259
防菌防黴執筆要項
…261
Biocontrol Science 投稿要領
…264
海外文献抄録
近畿大学農学部環境管理学科環境化学研究室…216
図書紹介
『科学のミスコンダクト-科学者コミュニティの自律をめざして-』 学会事務局…232
『エイズ, 鳥インフルエンザ, サーズ…動物ウイルスが人間を襲う!』 学会事務局…250
会員の声-培養-
『化粧品の防腐の難しさ』 上島 浩一…258
会報・新入会員紹介
…268
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和文目次裏

(English)

Vol. 35, No.4 (2007)

Bokin Bobai

Original
The Effect of Soap on the Growth of Major Fungi Contaminating the Bathroom
by Hunjun LEE, Junko KOSUGE, Maki AIHARA and Kosuke TAKATORI
…197
Original
Evaluation and Development of Salmonella Selective Agar
by Takashi MAEDA and Takamasa KANEKO
…201
Original Paper to Which a Society's Prize is Awarded
Studies on Ecology and Control in Environmental Fungi
by Kosuke TAKATORI
…207
Lecture
Characteristics of Damaged and Oligotrophic Strains and Their Conditions for Recovery and Culture (11)
Use Experience of R2A Medium and the Comparison of SCDA Medium with R2A Medium in the Culture of Oligotrophic Strains
by Hirokazu KOSAKA
…217
Lecture
Antibacterial Finishing with Photocatalytic System (11)
The Present Status of Photocatalytic Products - In the Field of Water Quality
by Toshihiro ISHIKAWA
…225
Lecture
Food Safety Program and Technologies for Controlling Microbial Quality on Fresh-whole and Fresh-cut Produce (7)
Chemical Control Techniques of Microorganisms (2): Natural Antibacterial Agents: Mustard Extract Preparation
Yasushi SEKIYAMA
…233
Lecture
Current Status of and Countermeasures Against Infection of Livestock Animals and Fishes (5): Infectious Disease and the Prevention in Shellfish
by Kiyokuni MUROGA
…243
Data
Study of Identification Methods Using Microorganism of Irradiated Spices
by Tetsuya TAKEKAWA, Makoto MIYAHARA and Tamio MAITANI
…251
Information for Authors Intending to Contribute to the "Bokin Bobai"
…259
Notes for the Contribution to the "Bokin-Bobai"
…261
Notes for the Contribution to the "Biocontrol Science"
…264
Abstracts from Overseas Journals
by Department of Environmental Management, Faculty of Agriculture, Kinki University…216
Book Review
by the Secretariat…232,250
Members Voice - Cultivation -
by Koichi UESHIMA…258
Society Activities and New Members
…268
Calendar
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