日本防菌防黴学会

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防菌防黴誌(和文誌)

Vol. 37, No.11 (2009)

Bokin Bobai

報文 [ 要約 ]
クリーンルーム空調組込み型過酸化水素蒸気滅菌システム
清水建設(株) 技術研究所 伊澤 康一, 山口 一…795
渋谷 勝利, 小野 正, 松尾 隆士
清水建設(株) 設計本部 田中 昭司
報文 [ 要約 ]
栽培から収穫におけるウメ果実とその環境の微生物汚染状況
近畿大学・生物理工学部 村上ゆかり…803
ウェンダコーン スミトラ,泉 秀実
報文 [ 要約 ]
植物抽出液による銀イオン剤の抗真菌性の促進について
航空自衛隊・航空医学実験隊 森 康貴…813
防衛医科大学校防衛医学研究センター・医療工学研究部門 石原 雅之
田中 良弘,服部 秀美,岸本 聡子
防衛医科大学校・国際感染症学講座 小野 岳史,宮平 靖
防衛医科大学校・第2外科学講座 中村 伸吾
首都大学東京大学院・システムデザイン研究科 松井 岳巳
講座 [ 要約 ]
わかりやすい抗菌剤の基礎[1]
抗菌剤を使用するにあたっての基礎知識
徳島大学大学院ソシオテクサイエンス研究部 高麗 寛紀…821
講座 [ 要約 ]
食品の化学的保存技術[7]
各論 3)日持ち向上剤による保存技術 [1]リゾチーム
キユーピー(株)研究所 平松 肇,渡部 耕平…829
講座 [ 要約 ]
食品の化学的保存技術[9]
各論 3)日持ち向上剤による保存技術 [3]キトサン及びユッカ抽出物
丸善製薬(株) 山本 正次…839
講座 [ 要約 ]
食品の化学的保存技術[10]
各論 3)日持ち向上剤による保存技術 [4]グリシン
昭和電工(株) 化学品事業部 化学品開発部 渋谷 彰…847
講座 [ 要約 ]
食品の化学的保存技術[11]
各論 3)日持ち向上剤による保存技術 [5]孟宗竹抽出物
(株)タケックス・ラボ 市川 正樹…857
海外文献抄録
近畿大学農学部環境管理学科環境化学研究室…838
神奈川工科大学応用バイオ科学部…846
図書紹介
『ワクチンと予防接種の全て 見直されるその威力』坂上 吉一…867
会員の声-培養-
『菌との付き合い』高山 勝行…868
Biocontrol Science 掲載論文抄録(Vol.14,No.3,2009)
…864
会報・新入会員紹介
…869
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和文目次裏

(English)

Vol. 37, No.11 (2009)

Bokin Bobai

Original
Research on the Sterilization System Integrating Vapor Phase Hydrogen Peroxide into the Cleanroom Air Conditioning
by Koichi ISAWA,Shoji TANAKA,Makoto YAMAGUCHI,Katsutoshi SHIBUYA,Tadashi ONO and Takashi MATSUO…795
Original
Microbial Contamination of Japanese Apricots and Its Environmental Sources During Fruit Development and Harvest
by Yukari MURAKAMI,Sumithra WENDAKOON and Hidemi IZUMI…803
Original
Enhancement of the Antifungal Activity of Silver Ion Agents by the Addition of Plant Extracts
by Yasutaka MORI,Takeshi ONO,Yasushi MIYAHIRA,Masayuki ISHIHARA,Yoshihiro TANAKA,Hidemi HATTORI,Shingo NAKAMURA,Satoko KISHIMOTO and Takemi MATSUI…813
Lecture
The Basic Lecture of Antimicrobial Agent(1)
Fundamental Knowledge on the Use of Antimicrobial Agents
by Hiroki KOURAI…821
Lecture
Chemical Preservation Techniques of Foods(7)
Chapter Three: Preserving Techniques with Improvement Agents for a Long
Shelf-life; [1] Lysozyme
by Hajime HIRAMATSU and Kohei WATABE…829
Lecture
Chemical Preservation Techniques of Foods(9)
Chapter Three: Preserving Techniques with Improvement Agents for a Long
Shelf-life; [3] Chitosan and Extract from Yucca
by Masaji YAMAMOTO…839
Lecture
Chemical Preservation Techniques of Foods(10)
Chapter Three: Preserving Techniques with Improvement Agents for a Long
Shelf-life; [4] Glycine
by Akira SHIBUYA…847
Lecture
Chemical Preservation Techniques of Foods(11)
Chapter Three: Preserving Techniques with Improvement Agents for a Long
Shelf-life; [5] Extract from Moso Bamboo(Phyllostachys heterocycla f.Pubescens
by Masaki ICHIKAWA…857
Abstracts from Overseas Journals
by Environmental Chemical Laboratory,Department of Environmental Management,Faculty of Agriculture,Kinki University…838
by Faculty of Applied Bioscience,Kanagawa Institute of Technology…846
Book Review
by Yoshikazu SAKAGAMI…867
Member's Voice -Cultivation-
by Katsuyuki TAKAYAMA…868
Abstracts of Original Papers Published in the Biocontrol Science (Vol.14,No.3,2009)
…864
Society Activities and New Members
…869
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